Twisca Schapenkaas

 

Tomaten gevuld met Twisca Schapenkaas voor 4 personen.

Ingrediënten:
• 100 gr Twisca schapenkaas 
• 150 gr slagroom
• 100 gr champignons 
• 2 el gesnipperde bieslook
• 2 grote vleestomaten
• 1 el gehakte peterselie
• snufje cayennepeper
• 1 ui
• peper en zout
• takje basilicum om te garneren.
• beetje citroensap 
• 1 el boter 
• snufje nootmuskaat

Materialen:
De oven voorverwarmen op 225 graden.

Bereidingswijze:
Ui snipperen, en champignons in plakjes snijden met citroensap. De uien en de champignons met boter 5 minuten smoren. Flink kruiden met zout en peper, nootmuskaat en cayennepeper. De peterselie en de bieslook erdoor roeren en vervolgens de slagroom toevoegen, alles goed doorroeren en in een soufflevorm schenken en tomaten halveren en de helften op de champignons plaatsen. De schapenkaas in plakken snijden, op de tomaten leggen de soufflevorm op het middelste rooster in de oven plaatsen. De tomaten met de takjes basilicum garneren.

 

Een heerlijke ovenschotel voor 4 personen.

Ingrediënten
200 gr Twisca schapenkaas
600 gr rundergehakt
800 gr aardappelen
1,5 dl hete melk
2 uien
2 rode paprika´s
3 teentjes knoflook
300 gr courgette
60 gr boter
0,2 gram saffraandraadjes
Verse tijm, zout, peper, nootmuskaat en chilipoeder

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze
Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar. Giet ze af. Pureer de aardappels en meng er melk, de helft van de boter zout, noot­muskaat en saffraan door. Pel de uien en knoflook en snipper beide fijn. Braad het gehakt in een pan rul zonder vet te gebruiken (als dat lukt anders beetje toevoegen). Fruit ui en knoflook korte tijd mee. Snijd de courgette in blokjes en bak ze kort met het gehakt mee. Snijd de paprika s in reepjes en voeg ze eveneens aan het gehakt toe. Snijd de schapenkaas in blokjes en roer deze door het mengsel. Breng het op smaak met zout, peper, chilipoeder en tijm. Schep de mix van groenten en gehakt in een ingevette ovenschaal en druk de mix met een lepel iets aan. Verdeel de aardappelpuree hierover en leg de resterende klontjes boter op de puree. Schuif de schaal op het rooster voor ca. 160 45 minuten de oven in. 
 

Een heerlijk buffet voor 8 personen.

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten
ca. 7 plakjes bladerdeeg
500 gr Twisca schapenkaas
40 gr boter
40 gr meel
6 eieren
witte wijn
melk
bosjes fijngehakte bieslook
1 bosje fijngehakte peterselie
3 teentjes knoflook uit de knijper
zout, peper en nootmuskaat
1 tl vet voor de vorm
2 eidooiers met een beetje water aangelengd
1 tl koriander
1 tl komijn
1 tl kardemon

Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze
Het bladerdeeg laten ontdooien en telkens 2 lapjes ter grootte van een ronde soufflevorm uitrollen. De schapenkaas verbrokkelen. De boter in een pan verhitten en het meel erin lichtjes bruinen. Onder voortdurend roeren witte wijn en melk toevoegen, even aan de kook laten komen, van het vuur nemen en de schapenkaas toevoegen. De eieren en de kruiden erdoor roeren. Het mengsel met knoflook, zout en peper en nootmuskaat op smaak brengen. In de ingevette soufflevorm afwisselend een laag bladerdeeg leggen en een laagje kaassaus gieten. De bovenste laag bladerdeeg met een eidooier bestrijken en met de kruiden bestrooien. Zet nu de schapenkaastaart in de oven en laat deze ongeveer 30 minuten bakken.