Treur levert alleen kaas van de beste kwaliteit. De kaas wordt in onze eigen geconditioneerde pakhuizen en kelder gerijpt, samen goed voor een opslagcapaciteit van ca. 1100 ton. Deze geconditioneerde ruimten zijn het begin van de zorgvuldig bewaakte kwaliteitsketen, van opslag tot en met het moment dat de kaas bij de klant op de planken ligt. Eenmaal bij ons aangekomen wordt de kaas gewogen, gestempeld (iedere kaas afzonderlijk kan gevolgd worden tot het moment van aflevering) en voorzien van een zo dun mogelijk plastic laagje (bescherming van de korst). Dit zorgt voor een mooiere rijping: de kaas kan goed blijven ademen waardoor schimmelvorming wordt voorkomen. Kortom, de zeer dunne coating zorgt voor de uitstekende kwaliteit en smaak van onze kaas en maakt dat deze langer houdbaar is.
De Mèkkerstee is een zorgboerderij. Op de boerderij werken mensen met psychosociale of psychische problemen. Ook bereidt de Mèkkerstee mensen voor op (terugkeer naar) betaald werk in de samenleving. Er wordt intensief samengewerkt met Stichting Eleos.De deelnemers – zoals ze genoemd worden – helpen mee met de verzorging van de dieren: van het schoonmaken van de hokken van de kippen tot aan het melken van de geiten. Maar ook verzorgen ze de administratie, doen inpakwerkzaamheden of helpen in de Landwinkel en het restaurant. Totaal werken er ca. 75 deelnemers op de boerderij.