Ingrediënten:
8 plakken Chevretta
400 gr. Botersla
Vinaigrette
½ sjalotje
2 koffielepels Luikse stroop
1 soeplepel azijn
5 soeplepels olie
peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de gril van de oven. Plaats de kaasplakjes op een bakplaat en bestrooi ze met peper en zout. Meng de Luikse stroop met de azijn, voeg er zout en peper aan toe en werk deze af met de olie. Zet de kaas in de oven, doe de salade in een grote slakom, voeg er het sjalotje en de vinaigrette aan toe en meng. Verdeel de sla over de borden, leg de plakjes kaas erop en dien gelijk op.
Bereidingswijze:
Besmeer het notenbrood met de abrikozengelei. Leg hierop de plakken Chevretta. Klop de room lichtjes op en meng dit met de honing, stroop en de eierdooier en draai met de pepermolen. Overgiet de geitenkaas lichtjes met de mengeling en het geheel gratineren in een voorverwarmde oven met de gril op 200 graden. Wanneer er een gouden korstje ontstaat is het geheel klaar om te worden geserveerd. Serveer het geheel met een koud glas witte wijn.