Ingrediënten: 500 gram Villa Nella 500 gram Veldmuis-kaas Belegen 3 dl droge witte wijn Maïzena Versgemalen zwarte peper Baquette of boerenbrood Groente: komkommer, bloemkool, broccoliroosjes Vlees: rauwe ham, cervelaat Krieltjes
Bereidingswijze: Giet de wijn in de fonduepan zonder deze te laten koken. Rasp de kaas of maak er kleine blokjes van en voeg deze eraan toe. Verhoog dan geleidelijk de temperatuur terwijl u goed blijft roeren zodat de kaas niet gaat klonteren. Wanneer het geheel mooi egaal is voegt u een papje van witte wijn en maïzena toe. Breng de fondue op smaak met peper. Snijd onderwijl het brood in blokjes. Plaats de kaasfondue op een rechaud. Prik de stukjes brood aan een vork en trek deze door de gesmolten kaas. Roer de fondue hierbij af en toe om, zodat de kaas niet aan de bodem gaat kleven.